Jomfru Maria på café, Bergens Tidende 9.8.2001 Sissel Hamre Dagsland & BA 09.08.01 Ann Kristin Frøysand - Åpner kunstkafé -

Jomfru Maria på café, Bergens Tidende 9.8.2001 Sissel Hamre Dagsland

Jomfru Maria på café


BA 09.08.01 Ann Kristin Frøysand - Åpner kunstkafé -

I dag åpner café maria på Hordaland Kunstsenter. Selv kakene er kunst,og koppene har et budskap. Billedkunstner Bjørg Taranger har laget kafeen sammen med keramikker Anne Lise Karlsen som et bidrag på utstillingen til kunstnerne fra C.Sundtsgate 55. Kunstprosjektet har jomfu Maria som tema. Ordene på koppene er knyttet til jomfru Maria. Mens den konstraterende svarte sirkelen på bl.a skåler og lysestaker er symbolet for melankoli. Selv kakene taes inn i kunsten gjennom symbolsk glasur.
De har invitert professor I kunsthistorie Gunnar Danbolt,forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostsd til cafésnakk om mariamyten 15.august.


Bergens Tidende 15.08.01 - Jomfru Maria på café -

Café Maria, Hordaland Kunstsenters lille kafé som denne uken blir drevet av kunstnerne Anne Lise Karlsen og Bjørg Taranger, serverer kaffen i kopper med positive ord knyttet til jomfru Maria. I dag på Maria Himmelfartsdag inviterer de til cafésnakk om Mariamyten og dens aktualitet i dag. Professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt, forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostad som alle har vært opptatt av Mariadyrkelsen, er spesielt inviterte gjester.

Kveldens happening begynner kl.18.00