Personal tools
You are here: Home Texts & Reviews KUNSTKRITIKK Jomfru Maria på café, Bergens Tidende og BA 9.8.2001

Jomfru Maria på café, Bergens Tidende og BA 9.8.2001

by BT Sissel Hamre Dagsland & BA Ann Kristin Frøysland


foto Bergens Tidende

Jomfru Maria på café 2001


Bergens Tidende 09.08.01 Sissel Hamre Dagsland (utdrag)
- En kafé til jomfru Maria -
Hvilken kopp trenger du i dag? En som kan gi deg tro, håp eller trøst?Har du mest behov for omtanke og nærhet? Noe som kan beskytte og tilgi?
På café maria, som åpner i Hordaland Kunstsenter i kveld, velger du kopp med det ordet som passer best til din sinsstemning og situasjon akkurat den dagen.
Hvert av de syv ordene som pryder de nye koppene på den nye kafeen er positivt ladet; alle kan de forbindes med de tradisjoner og forestillinger som knyttes til jomfru Maria.
Billedkunstner Bjørg Taranger og keramikker Anne Lise Karlsen har for en periode overtatt kafédriften som nylig er kommet i gang igjen på Kunstsenteret etter en lang pause. De driver kaféen så lenge utstillingen med kunstnerne I C.Sundtsgate 55 varer , og har viet den til teamet jomfru Maria.
De har slått dem hvilket omfattende tema jomfru maria er, ikke bare som en sentral skikkelse i kristendommen, men som et filosifisk og psykologisk symbol, en morsfigur, en kvinne som går igjen i alt fra kirkekunst til kitsch. . . .BA 09.08.01 Ann Kristin Frøysand - Åpner kunstkafé -
I dag åpner café maria på Hordaland Kunstsenter. Selv kakene er kunst,og koppene har et budskap. Billedkunstner Bjørg Taranger har laget kafeen sammen med keramikker Anne Lise Karlsen som et bidrag på utstillingen til kunstnerne fra C.Sundtsgate 55. Kunstprosjektet har jomfu Maria som tema. Ordene på koppene er knyttet til jomfru Maria. Mens den konstraterende svarte sirkelen på bl.a skåler og lysestaker er symbolet for melankoli. Selv kakene taes inn i kunsten gjennom symbolsk glasur.
De har invitert professor I kunsthistorie Gunnar Danbolt,forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostsd til cafésnakk om mariamyten 15.august.Bergens Tidende 15.08.01 - Jomfru Maria på café -
Café Maria, Hordaland Kunstsenters lille kafé som denne uken blir drevet av kunstnerne Anne Lise Karlsen og Bjørg Taranger, serverer kaffen i kopper med positive ord knyttet til jomfru Maria. I dag på Maria Himmelfartsdag inviterer de til cafésnakk om Mariamyten og dens aktualitet i dag. Professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt, forfatter Marianne Solberg og billedkunstner Sissel Lillebostad som alle har vært opptatt av Mariadyrkelsen, er spesielt inviterte gjester.

Kveldens happening begynner kl.18.00Document Actions