Personal tools
You are here: Home News Håkonshallen by night/part two - 2.12.-11.12.2011

logo2

Navigation

 

sko

 

Håkonshallen by night/part two - 2.12.-11.12.2011

The last part of the celebration of Håkonshallens 750th anniversary starts Friday the 2nd of December with wall covering projections on the old stone fasade! Artists, presented by BEK : Video: Jeremy Welsh, Kjersti Sundland, Bjørg Taranger, H.C. Gilje. Sound: Trond Lossius. Arrangementet er åpent for alle og foregår i Borggården på Håkonshallen.

underskog
kulturnett hordaland

Et lerret forbinder vi med en plan hvit overflate, dette lerretet er en gammel steinmur. Planet får dybde, og videomediets unge alder står i sterk kontrast til Håkonshallens gamle steinfasade.

Videomediet er et tidsbasert medium, og kanskje blir tid den mest samlende overbygningen for de fire verkene som vises. Tiden som verken videotape eller stein klarer å holde fast, men som er et begrep vi som ser må sette i bevegelse.

Kjersti Sundland sitt verk, 'Glipe', Jeremy Welsh sitt verk 'Ghost Stories',  Bjørg Tarangers 'Karusell'  og HC Gilje sitt verk vises på kvelds og nattestid. 

Trond Lossius sin lydinnstallasjon, “Lines converging at a distance”, avspilles i Borggården for anledningen.


Billedkunstner Bjørg Taranger (f.1953) er fra Austevoll og bosatt i Bergen. Hennes verk 'Karusell' , en mønstring av tid, lys og farger, blir også i denne perioden å se på Håkonshallen sin fasade. Bjørg Taranger er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og L'Ecole Regionale des Beaux Art de Nantes i Frankrike. Hun jobber hovedsaklig med video og fotobaserte installasjoner. Hennes arbeider er vist både nasjonalt og internasjonalt.

Billedkunstner HC Gilje (f.1969) jobber med installasjoner, live performance, scenografi og video. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim i årene 1995 til 1999. Han undersøker hvordan audiovisuell teknologi kan brukes til å forvandle, skape, utvide, forsterke og tolke det fysiske rom. HC Gilje har bred erfaring fra å jobbe stedsspesifikt og tar denne gangen utgangspunkt i 'stedet' Håkonshallen.

Billedkunstner Jeremy Welsh (f. 1954) er professor og masterkoordinator ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er utdannet ved Nottingham Trent University og Goldsmiths College. Han har en bred kunstnerisk praksis som omfatter video, lyd, performance, fotografi, installasjon og kunst i offentlig rom. Jeremy Welsh har hatt stor betydning for utviklingen av videokunsten og nye medier i Storbritannia og Norge med sin praksis siden begynnelsen av åttitallet. Arbeidene hans er vist både nasjonalt og internasjonalt.

Billedkunstner Kjersti Sundland (f.1972) jobber  som høgskolelektor på kunsthøgskolen i Bergen. Hun har sin kunstutdannelse fra Kunstakademiet i Oslo, Coventry University i Coventry og Royal College of art i London. Ved siden av egenproduserte utstillinger og prosjekter i inn og utland er hun del av kunsterduoen ”Undersentralen” som arbeider med live video performance fremført bl a ved Netmage Live Media Festival, Italia, Trøndelag senter for samtidskunst,  og UKS i Oslo


Document Actions